Promotii ursitori

REDUCERE ursitoare botez pentru Bucuresti zona Pipera 270RON 10.09.2016


 
 

Secrete la botez

Cheia succesului la o petrecere de botez o constituie organizarea. Daca apelati la o firma de organizare petrecere botez atunci cu siguranta va fi un spectacol de pomina. Chemati ursitoarele la botez si ingerasii sa intampine invitatii.

Click aici pentru alte secrete!

Date contact ursitoare

Date de contact Firma ursitoare la botez. Solicitati o oferta cu ursitoare!

Click aici pentru rezervare online!

Firma cu renume care inchiriaza ursitoare la botez din 2006! Experienta si calitate la costuri adevarate!

 


 
Organizare botez
Servicii ursitoare botez

Obiceiuri Botez. Obiceiuri la botez. Pasi in organizare petrecere de botez.


Cele mai importante lucruri de care sa tii cont pentru BOTEZ:

1. Se recomanda ca un nou-nascut sa fie botezat dupa ce „ a împlinit “ 40 de zile. Nu este indicat ca mama sa participe la Botez daca el are loc mai devreme de aceasta perioada, din cauza conditiei sale de lauza.
La opt zile dupa nastere, în mod traditional, mamei i se face asa-numita rugaciune pentru lauze si tot atunci se pune numele pruncului, pentru care se rostesc rugaciuni. Este bine ca cei din familie si nasii copilului, care urmeaza sa fie botezat sa se spovedeasca si sa se împartaseasca înainte.

2 . Programarea la Biserica - de obicei, parintii aleg sa-si boteze copilul în aceeasi biserica în care s-au casatorit. Cineva din familie, tatal copilului sau nasul, poate merge sa vorbeasca cu preotul pentru a stabili data Botezului si a face programarea.
Conform traditiei, daca în ziua respectiva sunt mai multi candidati la botez în Biserica, baieti si fete, se vor boteza mai întâi baietii. Nu este vorba despre vreo discriminare, asa cum ar putea crede mamele de fetite. Baietii sunt botezati primii conform credintei ca ar putea ajunge într-o zi, la rândul lor, slujitori ai Bisericii. Respectati-va programarea si nu întârziati!

3. Calendar religios
Înainte de a oficia taina Sfântului Botez, trebuie sa vorbiti cu preotul parohiei alese de dumneavoastra pentru a va face o rezervare pentru ocazia respectiva. Suntem alaturi de dumneavoastra si va ajutam prezentându-va calendarul religios pentru a sti în ce perioade nu se fac botezuri:
• în toate zilele de miercuri si vineri de peste an;
· în ajunul Praznicelor Împaratesti;
· în saptamâna dinaintea Postului Sfintelor Pasti;
· în postul Sfintelor Pasti;
· în Saptamâna Luminata;
· în Duminica Rusaliilor;
· în Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel;
· în Postul Adormirii Maicii Domnului;
· Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul;
· Înaltarea Sfintei Cruci;
· în Postul Nasterii Domnului;
· De la Nasterea Domnului pâna la Botezul Domnului.
Interdictia este legata de faptul ca, de obicei, dupa orice Botez, urmeaza un mare petrecere.

4. Un prosop si un sapun - vor fi folosite de catre preot. Acesta face o spalare rituala înainte de savârsirea Sfintei Taine a Botezului. Prosopul si sapunul constituie si un soi de ofranda din partea nasilor pentru preot.

* Contactati-ne pentru ofertele de Trusou-uri pentru Botez

5. Un manunchi de busuioc - cu care se va stropi pruncul si se va lega fasa de Botez. Busuiocul este o planta aromata folosita în ritualurile bisericesti din vremuri stravechi, planta crescând si în Israel. O alta semnificatie a manunchiului de busuioc este legata de faptul ca planta este vie, este o parte a naturii si întregeste cu viata un ritual.

6. O sticla cu ulei. Poate fi orice fel de ulei - el va fi sfintit si folosit pentru ungerea cu „ untdelemnul bucuriei “ din timpul Botezului. Va oferim variante gata ambalate si decorate minunat. Pentru detalii ne puteti contacta.

* Contactati-ne pentru ofertele de sticlute pentru Botez

7. Lumânarea - poate fi una simpla, obisnuita, cel putin, la începuturile crestinismului, asa era. Împodobirea ei semnifica bucuria prilejuita de faptul ca un prunc va fi botezat. Crinul, de exemplu, este considerat simbolul Fecioarei Maria. Se poate pune de asemenea bradut, pentru ca micutul sa fie sanatos si viguros ca un brad, floarea-miresei, ca sa nu aiba cununiile legate, feriga - pentru spor. Cu lumânarea (cu fumul lumânarii) se va face semnul crucii deasupra usii si va putea fi stinsa.
Oricât de bucurosi ati fi, nu va grabiti sa aruncati toate veniturile familiei pe lumânarea de Botez sau sa folositi în aranjament toate florile Pamântului! Rezultatul ar putea fi contrar celui scontat. Împodobirea lumânarii nu este o proba într-o competitie! Ghidati-va dupa principiul mai putin e întotdeauna mai mult!

* Contactati-ne pentru ofertele de Lumânari pentru Botez - organizare botez


8. Pânza de Botez - trebuie sa fie alba. În pânza va fi învelit pruncul dupa Întreita Scufundare. Cel mic va avea nevoie de confort si siguranta si trebuie învelit bine. Culoarea alba a pânzei simbolizeaza puritatea Bisericii si a Credintei, dar si curatenia si puritatea noului botezat. În ultimii ani, locul pânzei albe a fost luat de prosoape, mult mai practice, iar culoarea variaza si ea; se obisnuieste ca fetitelor sa li se cumpere fasa de botez roz, iar baietilor - una bleu, acestea fiind culorile asociate în mod traditional fiecarui sex în parte. Nici un preot nu va refuza sa va boteze copilul daca nu aveti un prosop sau o pânza alba, dar ar fi de preferat sa respectati culoarea traditionala.

* Contactati-ne pentru ofertele de Trusou-uri pentru Botez - organizare botez

9. Certificatul de nastere al copilului ( originalul si o copie pe care o lasati preotului)- nu uitati de el! Cu toata agitatia pe care o implica pregatirile pentru un eveniment de o asemenea amploare, este posibil sa uitati acasa certificatul de nastere al copilului. Preotul vi-l va cere înainte de slujba.

10. Adeverinta medicala de la medicul de familie sau de la pediatrul care are sub supraveghere copilul care trebuie sa ateste ca cel mic este apt pentru botez, adica nu sufera de nici o boala care s-ar putea agrava în timpul botezului sau care ar putea pune în pericol sanatatea celorlalti copii ce urmeaza sa fie botezati în aceeasi cristelnita. Din ce în ce mai multi preoti cer parintilor celui care urmeaza sa fie botezat aceasta adeverinta. Apa în care sunt botezati copiii nu se schimba de la un „ candidat “ la altul si, din pacate, nu putine sunt cazurile mamelor iresponsabile, care nu se prezinta cu cel mic în cabinetul pediatrului si nu îi fac vaccinurile necesare. Preotii au recurs la aceasta solutie, de a cere o adeverinta care sa ateste ca cel mic este „ apt pentru botez “ , pentru a-i proteja pe micutii care sunt adusi spre crestinare.

11. Obligatiile nasilor :
Nasii sunt parintii spirituali ai copilului. Ei marturisesc, se leapada de pacatul stramosesc, de cele rele si se închina lui Isus crestinând copilul. Se spune ca daca este fetita, atunci va boteza un nas, daca este baiat copilul va avea o nasa. Înainte de a intra în Biserica, nasa sau nasul trebuie sa se spovedeasca si sa se împartaseasca, pentru a fi curat în fata lui Dumnezeu.
Ce trebuie sa cumpere:
- hainutele în care va fi scos din Biserica bebelusul ( nu uitati de pampers)
- lumânarea de botez (* Contactati-ne pentru ofertele de Lumânari pentru Botez)
- pânza alba în care va fi scos copilul din apa + fasa (panglica roz /bleu) de aproximativ 1 m lungime (*Contactati-ne pentru ofertele de Trusou-uri pentru Botez)
- cruciulite pentru pus în piept (marturii) (* Contactati-ne pentru ofertele de marturii pentru Botez)
- sapun si prosop pentru preot (* Contactati-ne pentru ofertele de Trusou-uri pentru Botez)
- ulei (* Contactati-ne pentru ofertele de sticlute pentru ulei pentru Botez)
- vin
- nasul cercei daca e fetita
- nasa lantisor(cruciulita) daca e baietel

12. Obligatiile Parintilor:
- platesc taxa de botez
- cumpara un cadou nasilor ( optional) ) * Contactati-ne pentru ofertele de ursitoare pentru Botez

13. Când ajunge acasa, nou-nascutul este pus în pragul casei, iar nasa îi zice mamei înainte ca aceasta sa-l ia de jos: „Pagân mi l-ai dat crestin ti l-am adus”.

14. Ursitoarele - Dupa nastere, în traditia populara, fiecare copil îsi primeste destinul de la ursitoare. Ele sunt fiinte magice, surori cu ielele pe care nimeni nu le-a vazut si prea putini le-au auzit. Un lucru e sigur – ceea ce sortesc ele, întotdeauna se îndeplineste. În Moldova, unii oameni spun ca sunt trei ursitoare, altii sapte, altii noua sau doisprezece ; în Transilvania s-ar auzi de trei, sapte, noua sau unsprezece ursitoare sau uratori, urzatori. Cei din Oltenia cred ca sunt trei ursitoare sau zâne, toate femei, una mica, alta mijlocie si una mare.

Cele trei sau patru ursitoare ureaza copilului de bine în viata, cariera si familie. Pe un fond muzical, cu ajutorul unui text în versuri personalizat ursitoarele, interpretate de actrite profesioniste, va vor emotiona si va vor amuza pe dumneavoastra si invitati !

Baita de a 2-a zi dupa botez

A doua zi dupa botez se face “scalda copilului” sau “scoaterea din mir a copilului”. Acest obicei se face de catre moasa, nasa si mama, împreuna cu mai multe femei: rude, vecine, prietene. Aceasta baie este foarte importanta pentru copil, fiind plina de semnificatie. Apa trebuie sa fie neînceputa, scoasa la rasaritul soarelui.
În apa se mai pun:
• flori - ca sa fie copilul frumos
• bani - ca sa aiba bogatie
• apa sfintita, ca sa fie copilul curat ca aceasta
• ou - ca sa fie sanatos si plin ca oul (care trebuie sa ramâna întreg, mama copilului urmând sa-l puna în apa de baie din ziua urmatoare)
• pietre - ca sa fie puternic
• seminte (grâu, porumb, etc.)- ca sa fie norocos si sa fie cinstit
• busuioc - sa miroasa frumos
• miere - sa fie dulce la vorba si bun la suflet
• lapte - ca sa fie proaspat
• o picatura din lumânarea de la botez
• inel - sa aiba parul cret si noroc în dragoste
• marar - sa fie placut ca mararul în bucate
• menta si romanita - sa creasca usor si sa fie sanatos
• floare de mac - ca sa doarma bine
• seminte de cânepa - ca sa creasca repede
• pene - ca sa fie usor ca pana
• bijuterii - ca în viata copilul sa aiba noroc si parte de avere
• argint - ca el sa fie curat nepatat
• orez - sa fie prosperÎn cadita se pune fasa de la Botez.

Nasa mai pune si bani sub cadita. Pe perioada îmbaierii trebuie tinuta aprinsa lumânarea de botez. Dupa ce s-a scaldat copilul, fasa se pune la uscat la oglinda, iar apa se arunca înaintea soarelui sau la radacina unui copac roditor, peste flori, pe un loc curat sau într-o apa curgatoare. Astfel, copilul va fi curat toata viata.
Dupa baie, se unge bebelusul cu ulei sfintit (dat de la Biserica) si se descânta cu crenguta de busuioc:
- pe la ochi "sa vada lucruri bune si frumoase",
- pe la urechi "sa auda numai învataminte si sa ia aminte la ele",
- pe la gura " sa vorbeasca cuvinte întelepte si sa stie a respecta pe cei din jur",
- pe la mânute "sa fie harnic si priceput",
- pe piept "sa fie iubitor si cu suflet mare",
- pe cap "sa fie destept si luminat",
- pe picioare "sa îl duca acolo unde trebuie si sa îl aduca mereu acasa, lânga cei dragi”.

Apoi nasa si invitatii baga bani în hainutele copilului, ca sa aiba noroc si se sta la masa, unde invitatele aduc ce mai vor si ce pot sa dea copilului; în special hainute.

Finii dau nasei un prosop si sapun, pentru ca mama copilului proaspat botezat “sa spele” nasa dupa baita si înca un prosop pentru cea care da copilul, adica moasa. Nasii aduc alte hainute finutului si...cadoul.

 
 


 

Telefoane

021-320.15.77

0766 470 104

0733 083 401

0754 283 883

9:00-19:00

Imagini botez